Ωμοτριβές, όπως αποκαλούσαν το άριστης ποιότητας ελαιόλαδο στην Αρχαία Ελλάδα. Από τον ευλογημένο καρπό που ο μύθος θέλει να χάρισε η θεά Αθηνά στην πόλη της Αθήνας, ως τους σημερινούς ελαιώνες μας στην πεδινή Κορινθία. Είναι η ψυχή, το άρωμα και η γεύση πατρίδας μας. Είναι είναι το λάδι μας

Ακολουθώντας με σεβασμό μια μακρόχρονη παράδοση, η οικογένεια Γεωργίου φροντίζει με αγάπη και μεράκι τους ελαιώνες της στο Λαλιώτη Κορινθίας, παράγοντας το υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Omotrives».

Ριζωμένα σε υψόμετρο 340 μέτρων και μεγαλωμένα με φροντίδα, τα ελαιόδεντρα της οικογένειας μεστώνουν τον καρπό τους σε ιδανικές συνθήκες.

Από εκεί, το ελαιόλαδο «Omotrives» ταξιδεύει στην Ελλάδα και στον κόσμο, σε μια ξεχωριστή γυάλινη συσκευασία. Διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα διατροφής στην Ελλάδα, αλυσίδες του εξωτερικού, καθώς και μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας.

Η γνώση και η πείρα των παλαιότερων γενεών, οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας και οι άριστες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής κάνουν το Omotrives ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο που συνεχίζει την πανάρχαια παράδοση της Κορινθιακής γης.


Με πυξίδα την ικανοποίηση του καταναλωτή, η οικογένεια Γεωργίου παρακολουθεί άγρυπνα το ταξίδι της ελιάς από το χωράφι ως το μπουκάλι, παντρεύοντας την αυθεντικότητα της παράδοσης με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Όραμα μας είναι να διαφυλάξουμε τα μυστικά του καλού ελαιόλαδου που έφτασαν ως τις μέρες μας, από γενιά σε γενιά και να τα μοιραστούμε με τους νεώτερους, παράγοντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με ασύγκριτη γεύση.Οι ελαιώνες μας βρίσκεται στο Λαλιώτη Κορινθίας, σε υψόμετρο 340 μέτρων και σε απόσταση 5,5 χλμ. από το Κορινθιακό κόλπο, συνθήκες ιδανικές για την παραγωγή ελιάς υψηλής ποιότητας αφού συνδυάζουν ιδανικές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και την ευεργετική για την ανάπτυξη του ελαιόδεντρου επίδραση της θαλασσινής αύρας.

Το χωριό που ανήκει στο Δήμο Σικυωνίων, δεσπόζει της εύφορης κοιλάδας που σχηματίζει ο ποταμός Σελλήαντας. Στην κτηματική περιφέρεια του χωριού έχουν εντοπιστεί σημάδια κατοίκησης από το 2.500 π.Χ. περίπου ενώ ο Όμηρος αναφέρει τον οικισμό στην Ιλιάδα ως Εφύρα. Κατά το Μεσαίωνα η περιοχή ήταν γνωστή για την καλλιέργεια ελιάς και σταφίδας, εξαιρετικά προϊόντα που εξάγονταν από τότε κυρίως στη Γαλλία.Χαρακτηριστικά
Έξτρα παρθένο, με ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα, το «Omotrives» διακρίνεται για τη μεστή και ελαφριά γεύση του. Φρουτώδες και φίνο, είναι ιδανικό για όσους θέλουν μια γεύση ποιότητας κάθε μέρα, σε κάθε φαγητό. Κατάλληλο για τη μαγειρική, για σαλάτες και ωμή κατανάλωση, φυλάσσεται σε γυάλινο μπουκάλι.

Το εξαιρετικό παρθένο λάδι μας παράγεται από ελαιόδεντρα των ποικιλιών “Κορωνέικη” και “Πατρινιά”.

Τα δέντρα
Η Κορωνέικη είναι η πιο γνωστή ποικιλία ελιάς στην Ελλάδα. Αντιπροσωπεύει περίπου το 60% ολόκληρης της ελληνικής παραγωγής και ενώ είναι από τα δέντρα που χρειάζονται την μικρότερη φροντίδα, αποτελεί την ποικιλία που μας δίνει το ποιοτικότερο λάδι. Ωριμάζει από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο. Το βάρος της είναι από 0.3 έως 1.0 γραμμάρια και το ύψος της από 12 έως 15 χιλιοστά. Εκτός από την εξαιρετική γεύση και ποιότητα, η Κορωνέικη είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Η πατρινιά είναι δέντρο πιο σπάνιο και ευάλωτο στο κρύο και την υπερβολική ζέστη. Το ύψος της μπορεί να φτάσει ως τα 7 μέτρα. Καλλιεργείται μόνο σε μια λεπτή λωρίδα γης ανάμεσα στη Κορινθία και την Αχαΐα και δίνει λάδι με απαλή γεύση και χαμηλό σε οξέα.

Με οξύτητα που πάντα προσδιορίζεται κάτω από 0,45%, το λάδι μας αποτελεί ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που ξεχωρίζει για τη γεύση και το άρωμά του. Έχει χρώμα χρυσοπράσινο με κίτρινη απόχρωση, φρουτώδη γεύση, είναι απαλό στον ουρανίσκο και στην επίγευση αφήνει μια ευχάριστη φρέσκια αίσθηση.

Διατίθεται αποκλειστικά σε υάλινες φιάλες των 250ml, 500ml & 750 ml , εμπνευσμένες από τους αρύβαλλους της ελληνικής αρχαιότητας, ιδανικές για να κοσμήσουν το τραπέζι και την κουζίνα όσων δίνουν αξία στη γεύση κάθε μέρα!

Υγεία και διατροφή
Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της μεσογειακής διατροφής. Είναι ένα προϊόν με εξαιρετική σημασία για τη διατροφή μας, λόγω της σύστασής του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα αλλά και σε α-τοκοφερόλη, πολικές φαινόλες, φυτοστερόλες και άλλες ευεργετικές για την υγεία ουσίες. Προσδίδει υγεία, ευαιξία και νοστιμιά στο τραπέζι μας.

0

Your Cart